Tenaga kerja berkemahiran tinggi terutamanya dalam bidang perakaunan bertauliah dijangka mendapat permintaan besar, kira-kira dua kali ganda bekalan semasa, mencerminkan semakin pentingnya profesion ini kepada negara. Malaysia memerlukan 60,000 akauntan profesional menjelang 2020. Dalam membantu Malaysia mencapai visi ini, Yayasan Peneraju memulakan inisiatif intervensi yang proaktif.

Sejak penubuhan pada tahun 2012, Yayasan Peneraju telah memperkenalkan 6 program tajaan di bidang perakaunan (pengajian secara sepenuh masa dan separuh masa) yang disesuaikan dengan tahap kemasukan calon dari lepasan SPM hingga golongan profesional yang sedang bekerja. Sasaran program-program ini adalah untuk menyokong akauntan profesional yang berpengalaman menerusi pensijilan asas perakaunan profesional seperti CAT dan pensijilan perakaunan profesional seperti ACCA, CPA Australia, ICAEW dan MICPA-CAANZ.

Nama Program Soalan-soalan Lazim Pengambilan Tempat Pengajian Permohonan Tarikh Tutup
Peneraju Profesional Akauntan Muda
Peneraju Profesional Akauntan
Siswazah (MICPA - CAANZ)
Klik di sini September 2020 Sunway TES Permohonan telah ditutup 28 Jun 2020
Nota penting: Program ini akan dijalankan sepenuhnya menggunakan Bahasa Inggeris.

Untuk sebarang pertanyaan/aduan mengenai program pembiayaan atau permohonan, sila hubungi rakan program kami secara terus di nombor berikut: