Pengurusan Kanan

Ibrahim Sani

Ketua Pegawai Eksekutif

Kama Bistari Muhammad

Kama Bistari Muhammad

Naib Presiden Eksekutif, Operasi

Zatur-Rawihah Omar

Zatur-Rawihah Omar

Naib Presiden Eksekutif, Strategi

Jabatan-Jabatan

Syed Arnez Amdan Syed Khalil

Syed Arnez Amdan Syed Khalil

Ketua, Perkhidmatan Korporat

Nor Azmah Zahrullail

Ketua, Perkhidmatan Kewangan

Nikman Ahmad Fuzi

Nikman Ahmad Fuzi

Ketua, Perancangan Korporat

Ahmad Syaffiq Ismail

Ahmad Syaffiq Ismail

Ketua, Pelaksanaan Program

Azrul Izwan Amir Nazarullah

Azrul Izwan Amir Nazarullah

Ketua, Ekosistem

Noor Hafizah Abu Hassan

Noor Hafizah Abu Hassan

Ketua, Audit Dalaman & Integriti

Rose Adzreen Adnan

Rose Adzreen Adnan

Ketua, Perkhidmatan Teknologi

Ibrahim Sani

Ibrahim Sani memulakan khidmat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif di Yayasan Peneraju pada 1 November 2023. Beliau berpengalaman luas dalam bidang kewangan, perbankan, strategi, perisikan perniagaan, pasaran modal dan media.

Beliau berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) dan Diploma Pascasiswazah dalam Pengurusan Perakaunan dari Chartered Institute of Management Accountants (CIMA).

Terdahulu, beliau pernah berkhidmat di EONCAP Islamic Bank Berhad (kemudiannya dikenali sebagai Hong Leong Islamic Bank Berhad) dan CIMB Investment Bank sebelum beralih kerjaya kepada dunia penyiaran dengan berkhidmat di BFM dan Astro.

Kama Bistari Muhammad,
Naib Presiden Eksekutif, Operasi

Kama Bistari Muhammad mula berkhidmat di Yayasan Peneraju pada Januari 2016 sebagai Pengarah Bersekutu sebelum dilantik sebagai Ketua, Pengurusan Program dan Penyampaian Perkhidmatan (Programme & Service Delivery Management) pada tahun 2020. Kini, beliau menyandang jawatan Pemangku Naib Presiden Eksekutif, Operasi bermula November 2022.

Beliau berpengalaman luas di dalam penglibatan industri agroteknologi, sains makanan dan teknologi bio selama lebih 10 tahun.  Beliau terlibat dalam beberapa prosiding antarabangsa termasuk TERMIS-AP 2010 Annual Conference di Sydney, Australia dan telah mengeluarkan satu artikel jurnal ISI. Sebelum Yayasan Peneraju, beliau telah berkhidmat sebagai Pengurus di Malaysian Biotechnology Corporation (BiotechCorp), sebuah agensi kerajaan di bawah MOSTI.  Di BiotechCorp, beliau mewakili delegasi Malaysia ke APEC Forum di Manila untuk persidangan Policy Partnership on Science, Technology & Innovation pada tahun 2015.

Kama Bistari memiliki Ijazah Sarjana Muda Sains dan Kejuruteraan dalam bidang Kejuruteraan Bio dan minor Matematik dari University of Pennsylvania (UPenn) pada tahun 2006.